VIDEO: Alx Danielsson: Follow me to NASCAR

Video

Nu är första smakprovet på dokumentären från USA-resan och NASCAR-testet äntligen ute!
Först och främst ska produktionsteamet ha stort beröm för att de lyckas fånga känslorna och engagemanget under knappt fyra minuters material. Dessa herrar heter Mikael Jarosinski, David Johansson och Mattias Stahre. Även Ted Westerfors bör lyftas fram här.
Det är denna känsla som dokumentären kommer utgå från. Detta är även den röda tråd som gör detta så intressant och alla involverade lite pirriga av förväntan, inte minst undertecknad…

Se gärna denna film men sätt av fyra minuter för att kunna ta in den annars är den svår att förstå. Om du gillar den och vill hjälpa till att supporta denna satsning så dela den gärna vidare och skicka den vidare.
Det ska bli kul att höra kommentarerna från er som läser detta.
Tack!

Bad forward bite and getting loose!

Video

I USA använder man en annan terminologi jämfört med Europa. Hemma pratar vi om traction, i USA forward bite. Hemma säger vi överstyrt (oversteer), i USA loose.
Som ett exempel på detta råkade en av produktionskillarna fånga en rejäl power slide i närmare 130 km/h. Notera att bilen ”ritar” och ”lägger duktigt med lakrits”!

Beträffande nyhetssändningar så får vi se om det inte kan komma ut ikväll.

Ombordvarv från ovalbanan

Video

Att stifta bekantskap med short track-oval var en angenäm upplevelse. Satan vad kul! Kolla filmen här så ser man tydligt vad det hela handlar om, making that left turn! Det krävs en enorm precision för att få dessa specialbilar att fungera runt de doserade kurvorna.
Vi spenderade dagen med att hitta sekunder till en början och sedan enskilda hundradelar. Jag är ENORMT glad och tacksam för Derrike Cope’s hjälp. Jag har sällen skådat en så dedikerad person i auktion. Han pratade konstant med mig över radion för att kunna hitta rätt spår, bromspunkter, tangeringspunkter etc. Efter att vi ställt in bilen en del mot slutet av dagen var det dags för nya fräscha däck och sätta en tid för att summera dagen. Resultatet? En kanontid tack och lov! Idag har vi suttit i möte ett par timmar och pratat om var vi är och vart vi kan komma. Den stora positiva nyheten är att de tar med mig för att träffa sponsorer redan imorgon! Det här är på väg åt rätt håll. Visst, all hjälp som kan fås kommer behövas med glädjande nog är teamet minst lika sporrat som mig.

Smakprov från dag 1 – Nationwide-bilen

Video

Idag har jag kört ovalbana hela dagen. För mig var det premiär för denna typ av körningen och inlärningsstegen var MYCKET brant. Otroligt skönt att jag lyckades sätta en riktigt bra tid för det är lite svårt som det är roligt – enormt! Det krävs stor precision och tillförlit på att bilen ska göra saker som verkar omöjligt. Mer om det snart.
Se det här korta klippet med lite blandat material från dag 1, alltså den på ”vanlig” bana.