Take off

Bild

Take off

I en magisk värld där en macka med räkor kostar 225 kr är den goda nyheten att första flighten går i tid.

Dagens flighter är:
Stockholm – Oslo
Oslo – New York
New York – Orlanda

”Tur” att jag inte sov i natt. Kommer nog sova hyfsat gott på dessa flighter =)

Time to catch up!

Bild

Time to catch up!

Oj vad mycket som hänt! Sedan loppet, eller snarare kvalet, på Bristol Motor Speedway har jag hunnit med årets premiärtävling i V8 Thunder Cars här hemma i Sverige samt även två omgångar av Swedish GT. Det finns intressanta (tycker iaf jag =) historier att berätta kring all detta. Vidare har jag hunnit bli tvåbarnsfar, köra stora eventet Gatebil på Mantorp med 800 hk PBZ Carbon Skyline, kört 800 hk Evo på Solvalla…när jag tänker efter så har jag nog aldrig kört så många olika 800 hk-bilar på bana förr. Bilen bakom mig på bilden tillhör den fiktiva figuren Cole Trickle. Bilden togs av Mattias Stahre när vi besökte Hendrick Motorsports museum i Charlotte. Givetvis kunde vi inte låta bli att spexa lite då vi alla älskar filmen Days of Thunder med Tom Cruise i huvudrollen. Varför la jag upp den nu? I skrivandets stund visas filmen på Sjuan.
Vi har en ny hemsida på väg nu lagom till sommaren och om två veckor är det dags för nästa race i V8 Thunder Cars, denna gång på Falkenberg. Jag LOVAR mer uppdateringar då! Där brukar det även finnas lite mobiltäckning till skillnad från Knutstorp.

Dubai Autodrome…men bara hyrkart denna gången!

Bild

Dubai Autodrome...men bara hyrkart denna gången!

Jag har varit i Dubai fem gånger tidigare. Första gången var det för att tävla i Formel Renault V6 samma helg som banan här invigdes 2004. Det var en resa som lägger nära hjärtat då jag vann och blev den första segraren någonsin i racing i Dubai. Sedan dess har jag varit här och i Abu Dhabi som förarcoach ett antal gånger. Sist åkte jag på uppdrag av min arbetsgivare, Navterra, för ett par månader för att sondera terrängen och hade möten i tre dagar. Nu är jag med ägarna av företaget och åker hem igen på torsdag. Igår kväll hade vi ett lite annorlunda möte som involverade gokartkörning på Dubai Autodromes kartbana. Fantastiskt roligt med snabb bana, snabba kartar och långt varv.
Roligast av allt var nog de obligatoriska balaklavorna. Här körde man engångsgrejer med något skum passform…

I övriga nyheter jobbar produktionsteamet för närvarande med en kort showreel från NASCAR-resan samtidigt som de gör hästjobbet att indexera allt material. Vi är alla mycket spända att få lite smakprov.

På väg framåt!

Bild

På väg framåt!

I det här läget vill jag först tacka alla som varit med och stöttat resan för mig och produktionsteamet till NASCAR. Jag vill även tacka alla som stöttat med glada tillrop och motivation. Man blir så glad och taggad av alla som hejar på en. Utan den moraliska supporten hade detta inte känts realistiskt. Tack!

Om prick en timme ska jag ha telefonkonferens med Mr Woolgar och Mr Cope, dvs teamägaren och teamchefen, rörande framtidsplanering. Jag och Andy byter ett antal mail dagligen med varann om praktiska grejer. ”Nyheten” om min testkörning i NASCAR har nått fler länder än Sverige och folk vill ha både bilder och kommentarer.

Mer kommer, jag lovar! Framtiden ser mycket ljus ut. Nu ska vi lösa det här! Det är mycket kul att ha teamets förtroende. På ett sätt känns det som allt jag gjort i min karriär och alla stolpe-ut-tillfällen plötsligt fått en mening!

Wrapping up!

Bild

Wrapping up!

Ikväll hade vi en avskedsmiddag av finare slag på Enchanted Olive i Mooresville med teamet. De hade hyrt hela loftet och bjöd på äkta amerikansk mat. Det blev en riktigt lyckad afton. Alla här har varit otroligt tillmötesgående och engagerade, även folk man springer på i förbifarten. Tidigare under dagen var jag i verkstaden för andra gången denna resa och fick en mycket bra pratstund med teamägaren och Daytona 500-segraren själv, Derrike Cope. Det är smått fantastiskt att han är så entusiastisk och ger så mycket av sig själv åt ett framtida samarbete. Vad det kommer innebära eller inte har vi redan rett ut, tro det eller ej. Jag ämnar inte berätta något kring det förrens dokumentären har haft premiärvisning lite längre fram. Vi har hysteriskt mycket kanonmaterial från denna vecka och jag törs faktiskt lova en riktigt bra dokumentär redan nu.
Jag verkar få med mig allt hem också. Mycket tack vare produktionsteamet ska sägas… Om ett par timmar styr vi kosan mot flygplatsen i Charlotte. Det markerar slutet för denna USA-resa som har bjudit på det mesta och en hel del helt oväntade inslag.

Tjipp!

Leendet säger allt!

Bild

20130121-181144.jpg

Det har varit en lika intensiv som fantastisk dag! Det hela hela slutade med att jag fick in en kanontid när det var som viktigast, sista stintet med nya däck. 1.23.36 stannade klockan på. Det kanske inte säger så mycket men det var 6 tiondelar snabbare än någon annan Copeförare någonsin kört 🙂
Nu styr vi kosan mot Florence där ovalkörning står på programmet för imorrn. I can’t wait!