Dag 5 – Race!

Dags för en sammanfattning från själva racedagen! Glöm inte heller bort att vi gjorde videodagbok från varje dag i USA. Följ denna länk för att se dem:
https://vimeo.com/search?q=alx+ohio+nationwide

Episod 8 kommer upp under lördagen, dvs imorgon den 23:e aug och är lite längre. Det är från själva racedagen.

Hur gick det då? I korthet så körde jag 35 varv, varav den sista 10 med riktigt dåligt fäste bak. På varv 35 blev det solklart varför. Då brast nämnligen en krängararm som hade hållit på att spricka sedan ca varv 15. Det blir slutet av racet. 
Fram tills dess hade det gått riktigt bra. Det är ett par mycket avgörande moment som jag var väldigt pigg på att klara mig igenom helskinnad. Starten t ex. 40 bilar samtidigt packade som sardiner på väg i 270 km/h mot kurva 4, en hårnål som tas i ca 50 km/h. Ett annat är första depåstoppet men även omstarterna. Allt detta gick strålande och jag behöll ett kallt huvud genom de varv jag körde. Jag var på banan en knapp timme totalt i loppet. Vi gjorde en rad depåstopp just innan varv 35 för att försöka få ordning på vårt problem med fästet bak men självklart hjälpte inget då det var pga krängararmen fram.

Allt som allt har det varit en kanonresa! Tråkigt att det blev så lite varv på både träning och race men det fanns många viktiga boxar att ”checka”. Alla de övriga blev just checkade vilket innebär att projektet fortsätter och det med bra flyt just nu!

Lite bilder då! 

Bild

Andres limmar hjulmuttrar för snabbare depåstopp!

Bild

Fullständigt episkt förarmöte! Sekunderna efter att dessa barn från Nationwide Childrens Hospital unisont hade hälsat alla välkomna lyfta taket med stående ovationer från de hundratals människor som var där och alla de utanför tältet som tittade på. Nästa talare grät när han fick ordet. Vid ett annat tillfälle när det var dags för frågor så undrade Elliot Sadler ifall men fick använda depåutfarten för att undvika folk som kan ha snurrat i kurva ett. Det fick man om man var tvungen. Följdfrågan blev då genast: Kan vi inte få rejsa där annars också? Tilläggas bör nu att det är en enorm kantsten man måste över för att kunna komma till depåutfarten. Svaret blev efter en stunds funderande: Yes, finns det asfalt så kör hur ni vill!
Taket lyfte igen….

Bild

I den amerikanska motsvarigheten till Camaro Cup kör de rätt hårt också…

Bild

Med 150000 åskådare så kan man säga att det var lite bilar på parkeringsplatserna. Vi stod på denna VIP-parkering för team/funktionärer…
Tog en timme att komma från banan =)

Det var allt för denna gång.

I drive, therefore I am!
Alx

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s