Dag 3 – Äntligen körning!

Jag har nyligen lovat mig själv en grej. Skaffa mobilt internet här i USA! Det skulle underlätta något oerhört!

Nu är klockan midnatt här i USA och det är sängdags efter ännu en mycket krävande och fantastiskt rolig och givande testdag på Mid-Ohio. Imorgon är det racedag! Herre jösses! :O

Stödet från alla har varit enormt och jag hoppas jag har kunnat betala tillbaks lite genom vår racingdagbok, främst den på vimeo:
https://vimeo.com/search?q=alx+nascar

Så då slutligen, lite om körningen!

Torsdagens körning skedde under två pass på totalt 6,5h bantid. Mycket bantid mao!
Vi körde dock bara totalt 11 varv då det var mycket strul med bilen. Dagen avslutades något snöpligt med att gaspedelen lossnade och trillade ner på golvet. Igen big deal, bara att sätta tillbaks right? WRONG! Det gick drygt 200 km/h när det hände och det var 400 meter kvar till nästa kurva. Jag konstaterar att det är dags att börja sakta ner och bromsar…men gaspedalen har helt blockerat bromsen underifrån och det är stumt. Paniken sätter in för nu är det inte 400 meter kvar längre. I vild förtvivlan trycker jag allt jag förmår på pedalen och efter ca 2 sekunder började jag fundera på att bara växla ner och försöka snurra bilen. I det ögonblicket frigörs pedalen och bilen tvänitar men med all kraft jag lagt på pedalen fortsätter min fot framåt och jag stukar fotleden något gröndjävligt. Efter lite svårdomar lyckas jag ta mig tillbaks till depån där jag direkt får gå till sjukstugan. Ett glatt gäng syrror hjälpte till att få ordning mig så gott det gick.
Bild

Min crew chief på #73 är Jacob Richardson. Det blev lite uppochner -mek för honom =)
Bild

En ny pedal blev så småningom installerad men bantiden var slut för dagen och vi hade iaf gjort stora förändringar till det bättre.
Viktigt att komma ihåg är att bilen jag kör är 6 år gammal och har den lilla motorn. Varför kan man undra? Det kostar ytterligare $25,000 för den stora motorn….per helg!!
Med detta sagt saknas det alltså en del effekt så det är svårt att jämföra tider men jag blev 29:a av 41 iaf =)

Vi är ett mycket kul gäng här och vi jobbar på hårt. NASCAR är ingen enkel uppgift och bilen är ett monster! Vår närmsta granne är en förare från Australien som heter Marcos Ambrose. Han dominerade större delen av förra loppet i högsta divisionen för en vecka sedan medan han hade lite struligare med sandfållorna under dagen.

Bild

#73 Vaepe-Bactiguard Chevy var det som tur var bara att damma av med en fuktig trasa!

Bild

 

1 thought on “Dag 3 – Äntligen körning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s